Нацгвардійці розбили на Харківщині колону російських танків

Нацгвардійці розбили на Харківщині колону російських танків

Відео
Укрінформ
Бригада Національної гвардії України відбила ворожий штурм на напрямках Пильне-Липці та Пильне-Глибоке в Харківській області, у результаті бійці знищили та пошкодили п'ять російських танків, знешкодили майже пів сотні загарбників.

Про це Нацгвардія повідомила в Телеграмі, оприлюднивши відповідне відео, передає Укрінформ.

Як зазначається, о 06:00 вівторка, 13 серпня, російські війська спробували штурмувати позиції 13-ї бригади НГУ "Хартія" на вказаних напрямках.

Загарбники атакували двома колонами по шість танків, обшитих масивним захистом від FPV-дронів.

Відео: Оперативна інформація від підрозділів НГУ

Кожен ворожий танк перевозив десант у складі вісьмох-десятьох піхотинців. Перша колона з шести танків рушила на позиції нацгвардійцій.

Дійти до переднього краю оборони російським військовим не вдалося: бійці "Хартії" завдали по них потужного вогневого ураження всіма наявними засобами, зупинили та розбили колону.

"У результаті впевнених та рішучих дій військовослужбовців "Хартії" чотири танки з колони противника знищено, ще один танк пошкоджено. 10 окупантів знищено, ще 30 отримали поранення", – поінформували в Нацгвардії.

Читайте також: На Бахмутському напрямку прикордонники знищили російський пункт управління дронами

Зазначається, що частину ворожих танків знищили нацгвардійці-оператори FPV.

Друга колона з шести російських танків пішла в напрямку Глибокого, де її зустріли підрозділи 92-ї бригади Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, бійці Нацгвардії в серпні знищили вже 139 ворожих артсистем, а також 13 танків, 32 одиниці бронетехніки та два зенітно-ракетні комплекси РФ.

Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-