Росія змушена перекидати в Курську область війська з Калінінграда - міністр оборони Литви

Росія змушена перекидати в Курську область війська з Калінінграда - міністр оборони Литви

Укрінформ
Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що Росія передислоковує на Курщину свої війська з Калінінградської області, яка лежить на узбережжі Балтійського моря.

Про це він сказав у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ із посиланням на Суспільне.

"Дозвольте мені висловити повагу вашим діям, вашим маневрам на півночі", — заявив Кащюнас.

Він зазначив, що не чує, щоб Україна в Курській області Росії перетинала які-небудь червоні лінії. За словами міністра, це є добрим знаком, а наступним гарним знаком був би в цьому контексті дозвіл на використання Україною засобів дальнього ураження на території РФ. Литва нині це лобіює, вказав Кащюнас.

"Я кажу литовському народу: "Ви подивіться, як українці за вас борються, тому що через їхню боротьбу їм (Росії - ред.) треба відводити війська з Калінінграда". Ми навіть називаємо це "демілітаризацією" Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових, завдяки вашим рішенням", - наголосив литовський посадовець.

Читайте також: Зеленський обговорив першочергові потреби України з міністром оборони Литви

Він додав, що операція ЗСУ в Курській області підтримала моральний дух не лише України, а й литовського суспільства, і литовці хочуть ще більше підтримувати українців.

Як повідомлялося, міністри оборони України та Литовської Республіки Рустем Умєров і Лаурінас Кащюнас підписали у Києві угоду про співробітництво у межах Коаліції з розмінування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-