У США побоюються, що дозвіл на удари вглиб Росії у Кремлі сприймуть як участь у війні - експерт

У США побоюються, що дозвіл на удари вглиб Росії у Кремлі сприймуть як участь у війні - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Сполучені Штати досі не подолали свого страху перед ескалацією і вважають, що дозвіл Україні на удари вглиб російської території у Кремлі сприймуть як безпосередню участь у війні на українському боці.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара.

«Я думаю, що страх ескалації у наших партнерів нікуди не дівся, вони продовжують думати: «Якщо не сталося ескалації дотепер, це не означає, що вона не може статися пізніше». США із самого початку займали позицію, що Україна має право на самозахист, ми їй у цьому допомагаємо, але ми не є стороною конфлікту. І, власне, вони не хочуть, щоб у Росії сприймали такий дозвіл (на удари вглиб Росії – ред.) як те, що США та їхні союзники вже безпосередньо є стороною конфлікту», - сказав Хара.

За його словами, Україна, розпочавши військову операцію в Курській області РФ, зробила абсолютно вірно, тому треба й надалі «робити своє» і продовжувати переконувати партнерів, що їхні обмеження на використання зброї дають росіянам більше простору для маневру і більше можливостей вбивати українців.

«Головна ідея, чому ми хочемо дозволів на удари по російській території, - це знищити ті платформи, які запускають по нас ракети», - підкреслив експерт.

На його думку, помилкою чинної адміністрації США є те, що вони неправильно розуміють сутність Росії і способи завершення цієї війни.

Водночас Хара спрогнозував, що так само, як американці подолали свій страх, надаючи Україні спочатку гаубиці, потім «Хаймарси» та інше озброєння, через певний час вони знімуть і «це безглузде обмеження, яке дає можливість Путіну впевнено себе почувати».

Читайте також: Пентагон не коментує операцію Сил оборони України у Курській області

Як повідомляв Укрінформ, заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател назвав вторгнення Росії в Україну єдиною причиною ситуації, яка склалася в Курській області РФ, і заявив, що США зосереджені на підтримці України «в її здатності захищатися», зокрема, «коли йдеться про захист від нападів або операцій, які можуть здійснюватися безпосередньо з-за кордону».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-