На фронті від початку доби 106 зіткнень, найбільше боїв - на Покровському напрямку

На фронті від початку доби 106 зіткнень, найбільше боїв - на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На лінії фронту від початку доби відбулося 106 бойових зіткнень з російськими військами, найбільше - на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці станом на 16:00, передає Укрінформ. h

"Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 106. Найгарячіше зараз на Покровському напрямку", - йдеться у зведенні.

Зазначається, що окупанти продовжують застосовувати авіацію та артилерію для обстрілів прикордонних районів Сумської області. Під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів Бачівськ, Порозок, Бояро-Лежачі, Прогрес. Авіаційного удару зазнав Глухів.

На Харківському напрямку російські загарбники тричі штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, на даний час триває бій. Під ударами КАБів опинились Козача Лопань та Липці.

Чотири рази ворог атакував українські позиції на Куп’янському напрямку, в районах Лозової, Петропавлівки та Синьківки. Дві атаки відбиті, два боєзіткнення тривають.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Макіївки, Невського та Тернів. Всього з початку доби на цьому напрямку налічується вже дев’ять боєзіткнень, досі триває бій в районі Невського. Ситуація контрольована, запевнили у Генштабі.

Читайте також: Росія може перекидати деякі підрозділи з Донеччини до Курської області - ISW

За його даними, ворог і далі намагається прорвати оборону українських військ на Сіверському напрямку, проте дістає жорстку відсіч. Поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки окупанти 17 разів намагались потіснити підрозділи Сил оборони, наразі чотири боєзіткнення тривають.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурмові дії поблизу Часового Яру та Андріївки. Два боєзіткнення продовжуються.

На Торецькому напрямку кількість російських атак збільшилась до чотирнадцяти. Ворог за підтримки авіації атакує біля Нью-Йорка, де наші захисники відбили три атаки, а також поблизу Залізного, Північного та Торецька, де відбито дев’ять штурмів, ще два боєзіткнення тривають.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Впродовж дня окупанти здійснили 37 атак у районах Воздвиженки, Гродівки, Желанного, Зеленого Поля, Водяного, Скучного, Карлівки та Птичого. Сили оборони стримують натиск та відбили 25 атак противника, дванадцять боїв іще тривають. Зазнали ударів КАБами Воздвиженка та Гродівка, некерованими авіаційними ракетами окупанти обстрілювали Олександропіль.

Читайте також: Сирський вручив нагороди військовим на Покровському напрямку

На Курахівському напрямку від початку доби загарбники п’ять разів атакували підрозділи Сил оборони. Ворог намагався просунутися поблизу Костянтинівки та Красногорівки, наразі триває бій біля Георгіївки.

На Времівському напрямку українські війська відбивають дві атаки в бік Водяного, ще чотири спроби просунутись до Вугледара та Водяного успіхів ворогу не принесли.

На Оріхівському напрямку окупанти тричі безуспішно намагались просунутись у районах Малої Токмачки та Новоданилівки, але дістали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по Лобковому.

На Придніпровському напрямку чотири атаки загарбників успіху не мали.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на фронті відбулося 134 бойові зіткнення.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-