На фронті за добу - 165 боїв, ворог просунувся на Покровському напрямку

На фронті за добу - 165 боїв, ворог просунувся на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом минулої доби на фронті відбулося 165 бойових зіткнень, 58 із яких - на Покровському напрямку.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби зафіксовано 165 бойових зіткнень. Учора російські терористи завдали по території України п'ять ракетних ударів із застосуванням п'яти ракет, а також 58 авіаударів, зокрема застосувавши 71-ну керовану авіаційну бомбу. Крім цього, російські терористи здійснили 4365 обстрілів, з них 135 - із реактивних систем залпового вогню", - поінформував він.

Ковальов додав, що на Харківському напрямку відбулося 4 бойових зіткнення в районах населених пунктів Вовчанськ та Сотницький Козачок.

Читайте також: Контррозвідники СБУ та Сили оборони знищили російську РЛС «Каста» на Запоріжжі

На Куп'янському напрямку за добу відбулося 9 ворожих атак. Сили оборони України відбили атаки противника біля Сеньківки, Петропавлівки та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 15 разів. Намагався просунутися вперед неподалік Невського, Тернів та Макіївки.

На Сіверському напрямку українські воїни відбили 25 безрезультатних штурмів російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам'янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували 5 разів біля Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 24 атаки неподалік Північного, Неліпівки, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 58 атак російських окупантів у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки та Гродівки. Противник просувався, застосувавши штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони України відбили 8 атак біля Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

Читайте також: Десантники показали знищення колони бронетехніки росіян на Донецькому напрямку

На Времівському напрямку противник здійснив 7 штурмів позицій українських військ неподалік Водяного і Вугледара.

На Оріхівському напрямку російські окупанти намагались вибити підрозділи сили оборони України з позицій в районах Малої Токмачки та Новоданилівки. Загалом росіяни провели 3 безрезультатні штурми.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували позиції українських військ 7 разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 15 серпня 2024 року становлять близько 595 тисяч 620 осіб, зокрема за минулу добу - ще 1220 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-