Росія планує відправити строковиків весняного призову в Курську область - ISW

Росія планує відправити строковиків весняного призову в Курську область - ISW

Укрінформ
Українські операції у Курській області спричиняють відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що на доступних супутникових знімках, зібраних компанією Maxar 12 серпня, видно нещодавно викопану низку польових укріплень, включно із траншеями і протитанковими ровами на південний захід від Льгова вздовж траси Е38 Льгов-Рильск-Глухів (на північний захід від Суджі). Водночас супутникові знімки, зроблені між 6 і 11 серпня та опубліковані 13 серпня, показують нещодавно створені укріплення біля траси 38К-024 на південь від Льгова.

«Ці нові укріплення знаходяться приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські війська занепокоєні потенційним продовженням і швидким українським механізованим просуванням на північ у межах Курської області», – зазначили аналітики Інституту.

Вони додали, що російська армія, схоже, особливо стурбована головними магістралями та, ймовірно, намагається превентивно захистити важливі наземні лінії зв’язку, аби перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів Е38 та 38К. Крім цього, операції України у Курській області впливають на матеріально-технічне забезпечення російської залізниці, йдеться у звіті ISW.

Читайте також: Росіяни перекидають у Курську область з України тилові підрозділи й резерви - речник Нацгвардії

Експерти зауважили, що уряд РФ продовжує вербувати військовослужбовців для підтримки операцій у Курській області. Згідно із повідомленнями, російська армія планує відправити призовників весняного призову із Москви, Ленінградської, Калінінградської, Свердловської, Мурманської і Самарської областей на допомогу російським військам, які воюють у Курській області. Це викликало негативну реакцію з боку правозахисників та родичів, які протестують проти залучення призовників до активних бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня влада Курської області РФ оголосила про "обов'язкову евакуацію" жителів селища Глушкове з населенням понад 4,5 тисячі осіб, яке лежить приблизно за сім кілометрів від кордону з Україною.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-