Україна може застосовувати надану Естонією зброю по військових об'єктах у Росії - глава МЗС

Україна може застосовувати надану Естонією зброю по військових об'єктах у Росії - глава МЗС

Укрінформ
Дії українських військ на російській території упродовж останнього тижня є нічим іншим, як частиною самооборони України, і Естонія продовжує уважно стежити за операцією України в Курській області.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, передає Укрінформ з посиланням на естонське МЗС.

«Україна має право захищати себе і атакувати законні військові об'єкти на території Росії. Я хотів би повторити, що Естонія ніколи не встановлювала жодних обмежень щодо того, де і як Україна може використовувати надану нами військову допомогу», - наголосив Цахкна.

За його словами, варто пам’ятати, що саме Росія розпочала агресію проти України, і війна закінчиться, «якщо Росія повністю виведе свої агресивні сили з усієї України і припинить усі бойові дії».

Міністр підкреслив, що Естонія повністю підтримує Україну в її спробах витіснити агресора зі своєї території та перемогти у війні, саме тому «ми уважно стежимо за операцією України в Курську».

Читайте також: Міноборони Британії: Україна може використовувати нашу зброю в РФ, окрім ракет Storm Shadow

Як повідомляв Укрінформ, на початку року естонський президент Алар Каріс заявив, що до 2027 року Естонія виділить Україні допомогу в розмірі 1,2 млрд євро.

Так, у червні Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги для України, у складі якого, зокрема, зенітно-ракетні комплекси малого радіуса дії Mistral та боєприпаси до них.

Фото: МЗС Чехії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-