Годжес - про операцію в Курській області: Українці мають більше військового потенціалу, ніж ми думали

Годжес - про операцію в Курській області: Українці мають більше військового потенціалу, ніж ми думали

Укрінформ
Успішна наступальна операція ЗСУ в Курській області демонструє, що західні союзники недооцінювали військовий потенціал України.

Як передає Укрінформ, таку думку в коментарі CBC News висловив колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

“Українці явно мають більше військового потенціалу, ніж ми думали й оцінювали”, - сказав Годжес.

На його переконання, про це свідчить спроможність України сформувати наступальні сили й прорватися на територію Росії. “Тому я би ніколи не недооцінював того, на що Україна спроможна й що вона може зробити”, - зазначив експерт.

Читайте також: У Росії недостатньо сил для контрнаступу в Курській області - міноборони Естонії

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Читайте також: Росія перекидає додаткові сили у Курську область - британська розвідка

За даними британського видання The Independent, у ході операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-