Пам’яті військового Василя Височана

Пам’яті військового Василя Височана

Хвилина мовчання
Укрінформ
Пішов на війну, щоб захистити родину

Василь Височан загинув 5 травня 2024 року в районі населеного пункту Олександрівка, що на Харківщині.

Народився і мешкав у селищі Козова Тернопільської області. До повномасштабного вторгнення РФ чоловік працював за кордоном. Однак після 24 лютого вирішив повернутися на Батьківщину. У січні 2024 року був мобілізований до лав ЗСУ, де служив як сержант мінометного взводу мінометної батареї військової частини А7169.

За словами дочки від першого шлюбу, Василини, її тато пішов до лав ЗСУ за власним бажанням. Вона згадує загиблого з неприхованою теплотою та глибоким смутком.

"Він був хорошою людиною й завжди намагався усім допомагати. Не побоявся взяти під опіку трьох не рідних йому по крові дітей другої дружини. Однак він любив їх, як їхню мати", - розповідає Василина.

Каже, що з початку повномасштабної війни Василь одразу не пішов до лав ЗСУ, адже трійко дітей - неабияка відповідальність. Однак, сидіти склавши руки просто не зміг, тож вирішив, що повинен захистити свою родину.

"Тато сам пішов взимку до військкомату, де переконував, що його місце саме на передовій. Для усіх нас це було тривожно, та я пишаюся таким рішенням", - додає дочка загиблого.

Та вже навесні, на Великдень, в родину прийшла трагічна звістка. Під час виконання бойового завдання на Харківщині життя військовослужбовця обірвалось. Дізнавшись про загибель батька, рідні довго не могли сприйняти цей факт, та все не вірили.

"Хоч мої батьки давно не жили разом, та у мене були теплі почуття до батька. Мені не хотілось вірити у йього смерть. Найболючішим для мене стала неможливість вчасно попрощатись з ним, адже мешкаю за кордоном", - розповідає Василина.

Василя Височана поховали у рідному селищі Козова. Йому назавжди 47 років.

"Світлий весняний день прошитий болем важкої втрати. Сьогодні поховали у рідній Козові воїна, батька, чоловіка, вірного захисника України Височана Василя. Чисельно прощалися із Воїном рідні, близькі, сусіди, однокласники, військовослужбовці та земляки. Дякуємо Василю за жертовну боротьбу!", - зазначалося на Фейсбук-сторінці Козівської селищної громади.

У військового залишились батьки, дружина та діти.

Вічна слава Герою!

Фото: Козівська селищна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-