Сирський доповів Зеленському: ЗСУ просуваються у бік противника від 1 до 3 кілометрів

Сирський доповів Зеленському: ЗСУ просуваються у бік противника від 1 до 3 кілометрів

Відео
Укрінформ
Українські війська наступального угрупування мають просування на деяких напрямках від 1 км до 3 км у бік противника.

Про це доповів головнокомандувач Олександр Сирський Президенту Володимиру Зеленському, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави держави. 

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

"Доповідь Головкома Сирського. Фронт – передусім. Покровський і Торецький напрямки. Операція в Курській області – зміцнюємо наші позиції та поповнюємо обмінний фонд для України. Вдячний кожному нашому воїну!", - написав Президент.

У відео, яке докладено до допису, Сирський зазначив, що "війська наступального угрупування продовжують ведення боїв і мають просування на деяких напрямках від 1 км до 3 км у бік противника". Він зазначив, що вздовж всієї лінії фронту продовжуються бої.

Читайте також: Прорвали кордон і взяли пів сотні полонених: як ЗСУ пройшли пункт пропуску «Суджа»

За його словами, в цілому ситуація контрольована. "Всі забезпечені. Система логістики працює без збоїв. Москальов (керівник новоствореної військової комендатури у Курській області РФ – ред.) приступив до виконання своїх обов'язків. Проблемних питань, які потребують вашого рішення, немає", - зазначив Сирський.

Водночас головнокомандувач підкреслив, що Україна продовжує поповнювати обмінний фонд. Він зауважив, що бої у Курській області тривають. Він висловив сподівання, що "буде взято багато полонених".

Сирський також поінформував, що суттєвих змін на сході України не відбулося. За його словами, тривають напружені бої на Покровському і на Торецькому напрямках.

Читайте також: На фронті з початку доби 75 зіткнень, бої тривають на шести напрямках

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

За даними британського видання The Independent, у ході операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-