Ворог намагається просунутися на Харківському напрямку, йдуть бої в районі Вовчанська та Липців

Ворог намагається просунутися на Харківському напрямку, йдуть бої в районі Вовчанська та Липців

Укрінформ
Російські війська здійснюють спроби просунутися на Харківському напрямку фронту, від початку доби 19 серпня тривають чотири бойові зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Про це оперативно-тактичне угруповання "Харків" повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Харківському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який намагається просунутися, однак успіхів не має", - йдеться у повідомленні.

За даними ОТУВ "Харків", у районі Глибокого росіяни здійснюють заміну особового складу на бойових позиціях і проводять евакуаційні заходи.

У районі Липців ворог здійснив поповнення бойових розрахунків і провів заходи логістичного забезпечення. Продовжуються випадки невиконання наказів особовим складом російської армії.

Поблизу Стариці зафіксовано поодиноке переміщення особового складу росіян з метою внутрішньої ротації на бойових позиціях.

У Вовчанську росіяни здійснили перегрупування штурмових груп, поповнюють запаси боєкомплекту і медикаментів. Центральну частину міста війська РФ обстрілювали з важкої вогнеметної системи ТОС-1А.

Читайте також: У Серебрянському лісі бійці «Помсти» знищили три склади БК й укриття росіян

За минулу добу, 18 серпня, на Харківському напрямку сталося три бойові зіткнення. Також ворог завдав один авіаудар з використанням двох керованих авіаційних бомб, один ракетний удар і 57 ударів дронами. Загалом на цьому напрямку фронту росіяни 449 разів обстріляли позиції Сил оборони України.

"За минулу добу ворог втратив на нашому напрямку 120 осіб, з них 59 - незворотні втрати, і є один полонений", - уточнив в ефірі "Єдиних новин" речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

Він зауважив, що росіяни майже не проводять евакуаційні заходи щодо загиблих, через спеку тіла швидко розкладаються.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті 18 серпня сталися 145 боєзіткненьСил оборони України з російськими військами, найгарячішою ситуація була на Покровському напрямку.

Фото: ОК "Захід"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-