На фронті від початку доби вже 78 зіткнень, бої тривають на п'яти напрямках

На фронті від початку доби вже 78 зіткнень, бої тривають на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулися 78 бойових зіткнень, станом на цей час бої тривають на п'яти напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 понеділка, 19 серпня, передає Укрінформ.

Російські війська вкотре бомбардували прикордоння Сумської області – постраждали райони Хотіні й Обухівки. Некерованими авіаційними ракетами загарбники вдарили по Порозку.

Під бомбардування ворожої авіації потрапили також Липці Харківської області.

На Харківському напрямку російська армія чотири рази намагалася атакувати поблизу Липців та Вовчанська, але безуспішно.

На Куп’янському напрямку відбулися вісім боєзіткнень. Загарбники наступали в бік Торського, Глушківки, Макіївки, Стельмахівки і Кругляківки. Чотири атаки досі тривають.

Двічі війська РФ били керованими авіабомбами в район Куп’янська-Вузлового.

На Лиманському напрямку ворог дев’ять разів штурмував позиції Сил оборони, найактивніше діяв з боку Площанки.

На Сіверському напрямку протягом дня відбулися шість бойових зіткнень. Росіяни наступали поблизу Верхньокам’янського, Спірного й Івано-Дар’ївки. Три бої ще не завершені.

На Краматорському напрямку російська армія двічі штурмувала неподалік від Іванівського та Андріївки. Бій біля останньої триває.

На Торецькому напрямку війська РФ збільшили кількість атак до дев’яти – атакували біля Нью-Йорка, Торецька, Залізного й Неліпівки. Сім боїв завершені, ще два тривають.

Дев’ять керованих авіабомб загарбники скинули на Щербинівку, Неліпівку й Торецьк.

На Покровському напрямку росіяни атакували в районах Воздвиженки, Новогродівки, Зеленого Поля, Калинового, Миколаївки, Птичого, Михайлівки, Камишівки й Миролюбівки. Сили оборони стримують натиск ворога. 24 атаки захисники відбили, п’ять боєзіткнень ще тривають. Уточнення ворожих втрат на цій ділянці фронту не завершене.

Три удари армія РФ завдала некерованими авіаракетами по Олександрополю.

Читайте також: Сирський нагородив військових відзнаками за надійне тримання оборони

На Курахівському напрямку загарбники п’ять разів безуспішно атакували поблизу Невельського і Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські війська тричі вдарили некерованими авіаракетами в район Макарівки. Також здійснили три штурмові дії, намагаючись просуватися з боку Володимирівки та Солодкого, атакували в районі Водяного.

На Придніпровському й Оріхівському напрямках наступальних і штурмових дій росіяни сьогодні ще не проводили, натомість випустили майже 60 некерованих авіаракет у бік П’ятихаток, Гуляйполя та Ольгівки. По три авіаційні бомби загарбники скинули в райони Новоданилівки й Темирівки.

Як повідомляв Укрінформ, бійці Сухопутних військ ЗСУ просуваються далі в Курській області та поповнюють обмінний фонд новими полоненими росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-