Данія дозволила використовувати свою зброю ЗСУ на території Росії

Данія дозволила використовувати свою зброю ЗСУ на території Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен, коментуючи прорив ЗСУ в Курській області, заявив, що Україна може використовувати надану його країною зброю на території РФ.

Про це він сказав у коментарі данській телерадіокомпанії DR, повідомляє The local.dk, передає Укрінформ.

Расмуссен заявив, що підтримує будь-яке використання Україною наданої данської зброї під час її нинішнього наступу на російський прикордонний регіон, зазначивши, що «не можна встановлювати обмеження на те, що зброю можна використовувати лише на території України».

«Ви не можете сказати Україні, щоб вона не переходила на інший бік …і не переривала ланцюги постачання (зброї армією РФ – ред.). Це оборонна операція, яка має на меті перервати російські ланцюги постачання до російських військових частин на окупованій українській території», - сказав він.

Читайте також: Данія замовила для Сил оборони України 18 САУ «Богдана»

Також Расмуссен додав, що Данія рішуче підтримує Україну в її боротьбі проти Росії, і сьогоднішній пакет допомоги «матиме значення у боротьбі з російською агресією».

Як повідомляв Укрінформ, уряд Данії у понеділок заявив, що підготував для України новий пакет допомоги вартістю 783 мільйони данських крон (115 мільйонів доларів США) для задоволення військових потреб Києва як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-