Зволікання партнерів із далекобійною зброєю підтримує наступальний потенціал РФ - Президент

Зволікання партнерів із далекобійною зброєю підтримує наступальний потенціал РФ - Президент

Укрінформ
Зняття обмежень з боку партнерів на використання Україною далекобійної зброї допоможе змінити ситуацію на Донеччині на користь України.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога», передає Укрінформ із посиланням на Офіс президента.

"Я наголошую: формат реагування Путіна на операцію в Курській області доводить, що немає жодної раціональної причини не давати нам бути справді міцними, справді далекобійними. А ситуація на Донеччині є такою, що подальше зволікання партнерів із далекобійністю де-факто стає чи не найвагомішою опорою російського наступального потенціалу", - сказав він.

Відео: Офіс Президента

Зеленський звернувся до дипломатів та представників України, які передусім працюють в Америці, у Великій Британії, у Франції, у Німеччині й інших країнах щодо посилення роботи з партнерами у питаннях далекобійності.

"Якби партнери зняли всі наявні обмеження на застосування зброї на території Росії, то ми не потребували б фізичного заходу, зокрема, на Курщину, заради захисту наших українських громадян у прикордонні та знищення російського потенціалу агресії. Але поки що ми не можемо застосовувати всю наявну в нас зброю та знищувати російських терористів там, де вони є. Російські військові бази й російські військові аеродроми, російська логістика та інші військові об’єкти, чиє існування дає змогу Путіну ухилятися від пошуку миру, є цілком справедливими цілями для наших Сил оборони", - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому підготовка до операції на Курщині не розголошувалася

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні Збройні Сили України контролюють більш ніж 1250 квадратних кілометрів території ворога та 92 населених пункти Курської області.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-