У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку, готується до штурмів - військові

У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку, готується до штурмів - військові

Укрінформ
На Харківському напрямку впродовж минулої доби обстановка суттєвих змін не зазнала. Російські окупанти продовжують атакувати позиції українських військових. У Вовчанську проводять підготовку до штурмових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання "Харків" у Телеграмі.

"У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку, проводить підготовку до штурмових дій. Застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по району багатоповерхової забудови", - йдеться у повідомленні.

За даними ОТУ, в районі населеного пункту Глибоке противник підвищив активність повітряної розвідки, здійснює міжпозиційні переміщення особового складу штурмових загонів 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, проводить евакуацію втрат.

Читайте також: Росія перекинула у Курську область 5 тисяч військових - ISW

У районі населеного пункту Липці ворог з метою поповнення втрат заводить на позиції штурмові групи зі складу 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу. Проводить заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Стариці російські окупанти провели внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях.

Неподалік Бугруватки та Огірцевого противник здійснював переміщення особового складу на передові позиції, поповнив боєкомплект та запаси продовольства.

Протягом минулої доби відбулося 5 бойових зіткнень. Також ворог завдав 1 авіаудар з використанням 2-х КАБів. Крім того, окупанти завдали 56 ударів дронами-камікадзе та 443 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

"Від початку цієї доби триває чотири бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців", - йдеться в повідомленні.

В ОТУ "Харків" зазначили, що втрати ворога вбитими та пораненими за добу, 19 серпня, становлять 76 осіб, з яких одного окупанта взято в полон.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними й пошкодженими 81 одиницю озброєння та військової техніки, зокрема: танк, 10 артилерійських систем, 8 автомобілів, 5 одиниць спеціальної техніки, 57 БпЛА. Знищено: 51 укриття для особового складу противника та пункт управління БпЛА.

Читайте також: У Росії через брак кадрів у «мотострілки» списали військових із Космічних сил - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, російські війська здійснюють спроби просунутися на Харківському напрямку фронту, від початку доби 19 серпня тривають чотири бойові зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-