Уряд виділив ₴24 мільярди на закупівлю дронів - Шмигаль

Уряд виділив ₴24 мільярди на закупівлю дронів - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Уряд виконує доручення Верховного головнокомандувача і схвалює законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем. Вносимо відповідні зміни до закону про ЗСУ. Після голосування в Парламенті та підпису Президента процес правового оформлення нового роду військ буде завершений. Також сьогодні виділяємо 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони", - сказав він.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Шмигаль підкреслив, що Україна у війні з Росією робить ставку на інновації, асиметричні відповіді та підходи.

Прем'єр-міністр також нагадав, що з ініціативи Президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ був створений окремий рід військ — Сили безпілотних систем. Він підкреслив, що Україна — перша держава у світі, яка завершує їх комплектування.

"Сучасна війна неможлива без потужної армії дронів, яка діє ефективно та взаємодіє з іншими родами військ. У виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив. Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БПЛА", - додав він.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, обсяг видатків за бюджетною програмою "Резервний фонд" збільшено на 24 млрд гривень за рахунок зменшення видатків на обслуговування державного боргу.

Ці кошти виділено на безповоротній основі Міністерству оборони та Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації для придбання обладнання оборонного призначення.

Читайте також: Далекобійні, розвідувальні та FPV-дрони: держава вже законтрактувала мільйон українських безпілотників

Зокрема, 12 млрд грн отримає Міністерство оборони для забезпечення потреб Збройних сил через ДП "Агенція оборонних закупівель".

Ще 12 млрд грн спрямовано Адміністрації Держспецзв'язку для подальшої передачі обладнання органам, що здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав українських дипломатів переконувати закордонних партнерів інвестувати в оборонно-промисловий комплекс України.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-