В Україні кількість загиблих від російських мін перевищила 300 осіб - ДСНС

В Україні кількість загиблих від російських мін перевищила 300 осіб - ДСНС

Укрінформ
В Україні від початку повномасштабної війни від російських вибухонебезпечних предметів загинули вже 303 людини, серед них 15 дітей.

Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту заходів протимінної діяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Рева, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо, на жаль, сумну статистику. За інформацією секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності, у нас на сьогодні 703 особи постраждали, 303 – загинули, серед них є і 15 дітей», - сказав Рева.

Він зазначив, що для зменшення кількості травмованих і загиблих від вибухонебезпечних предметів осіб ДСНС проводить з населенням інструктажі, реалізує інформаційні кампанії - тобто максимально інформує людей про мінну небезпеку.

«Ми вже провели понад 42 тисячі заходів і ними були охоплені приблизно 1,5 мільйона людей. Ми маємо у своїх розрахунках і мобільні класи безпеки, яких наразі є 15», - поінформував він.

Читайте також: У ДСНС закликали не використовувати у господарстві таблички «Небезпечно, міни!»

Рева нагадав, що нині проводиться кампанія з мінної безпеки «Помічай зміни», мета якої - сприяти зменшенню кількості загиблих і травмованих від ВНП.

Окремо Рева поінформував, що станом на сьогодні найбільш забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються Харківщина, Донеччина, Херсонщина, трохи менше - Миколаївщина.

«Якщо говорити, наприклад, про Київщину чи Чернігівщину, то ті пріоритети, які ми ставили перед собою, я рахую, що ми їх досягли. Пріоритетність була, звичайно, зроблена на населені пункти, дороги, об’єкти критичної інфраструктури. Зараз можна говорити про те, що ми в принципі із цим завданням впоралися і вже перейшли на землі загального користування, на сільгоспугіддя, на якісь лісосмуги, лісопаркові зони тощо», - заявив він.

Заступник директора Департаменту заходів протимінної діяльності ДСНС сказав, що на Миколаївщині рятувальники зараз розміновують здебільшого сільгоспугіддя чи об’єкти критичної інфраструктури, якщо вони того потребують.

Читайте також: Сапери Держспецслужби транспорту за тиждень знешкодили 2195 вибухонебезпечних предметів

За словами Реви, ця робота є постійною, вона триватиме доти, доки рятувальники не знешкодять останній вибухонебезпечний предмет.

Як повідомлялося, станом на 18 серпня в Україні від початку широкомасштабного вторгнення Росії знешкоджені 519 тис. 552 вибухонебезпечні предмети та 2 тис. 965 кг вибухової речовини, у тому числі 3 тис. 692 авіаційні бомби. Обстежена територія площею понад 143 тис. 649 га.

Фото ілюстративне: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-