Лінія активних бойових дій на фронті становить понад 1000 кілометрів - Сирський

Лінія активних бойових дій на фронті становить понад 1000 кілометрів - Сирський

Укрінформ
Довжина лінії активних бойових дій на фронті нині становить 1040 кілометрів.

Про це сказав на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Сили оборони ведуть активні бойові дії на ділянці фронту протяжністю майже 1040 км», – повідомив він. Крім того, українські військові закривають ділянки державного кордону з РФ, Білоруссю та Молдовою на ділянці 2393 км.

Наразі основні зусилля Сил оборони зосереджуються на утриманні займаних рубежів і недопущенні просування противника углиб території, нанесенні максимальних втрат противнику та відновленні втраченого становища, сказав Сирський.

За його словами, на сході України (у Донецькій та на півночі Харківської областей) ворог, використовуючи перевагу у ракетах та артилерійських боєприпасах, намагається досягти своєї мети – виходу на адміністративний кордон Донецької області – та створити буферну зону у прикордонній Харківській області. Крім того, війська РФ намагаються просуватись на Лиманському, Донецькому та Покровському напрямках.

На Покровському напрямку ворог намагається заволодіти ділянкою автомобільної дороги Костянтинівка – Покровськ, щоб максимально порушити логістичне сполучення Сил оборони. На півночі тривають обстріли Сумської та Чернігівської областей, росіяни ведуть диверсійну діяльність.

Читайте також: На фронті відбулися 87 боєзіткнень, третина з них - на Покровському напрямку

За словами Сирського, на півдні України (у Запорізькій та Херсонській областях) обстановка напружена, але контрольована. Противник намагається прасуватися на Оріховському напрямку. «В цілому на півдні України Силами оборони не допущено втрат ключових рубежів», – підкреслив головнокомандувач.

Раніше головнокомандувач ЗСУ повідомив, що Збройні сили України на сьогодні контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території та 93 населені пункти у Курській області (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-