На Запорізькому напрямку вже три доби не було російських штурмів - Лиховій

На Запорізькому напрямку вже три доби не було російських штурмів - Лиховій

Укрінформ
Російські війська вже три доби не проводять штурмових дій на Запорізькому напрямку у зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Таврія".

Про це заявив речник ОУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Оперативна ситуація в операційній зоні ОУВ "Таврія" характеризується зниженням інтенсивності бойових дій. В нас два великі відрізки: це Придніпровський напрямок у Херсонській області, Оріхівський та Гуляйпільський напрямки, які охоплюють Запорізьку область. В тій частині, що стосується Запоріжжя, за останні три доби не було жодної штурмової дії росіян", - сказав Лиховій, додавши, що сьогодні також не відзначається значної активності ворога.

За його словами, ця ділянка фронту велика і очевидно, що "росіяни нікуди звідси не поділися", тож Сили оборони стежитимуть за ситуацією, оскільки для ворога це "нетипова поведінка для останнього періоду".

Речник зауважив, що певна активність спостерігається на Придніпровському напрямку, де ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. "За вчора така спроба була одна - ворожий штурм позицій наших підрозділів в районі села Кринки на лівому березі Дніпра", - сказав Лиховій.

За його словами, всі ці спроби були для ворога безуспішні, втрат позицій не допущено.

Він також зазначив, що кількість обстрілів теж частково скорочується. "Це не схоже на затишшя, але за минулу добу нарахували 280 російських обстрілів по наших позиціях із використанням 1450 боєприпасів, і це на сотні боєприпасів менше, ніж було місяць тому", - зауважив Лиховій.

Речник ОУВ "Таврія" поінформував, що при цьому активною залишається робота російської авіації. Ворог завдав 6 авіаударів, скинув 6 керованих авіабомб і випустив 60 некерованих авіаракет на Запорізькому та Херсонському напрямках.

"Незважаючи на це, наші війська завдають значних втрат противнику. Так, за вчорашню добу було скорочено російську армію на 69 осіб, це незворотні і санітарні втрати, а також на 25 одиниць озброєння і військової техніки. Серед них одна бойова броньована машина, радіопеленгаційний метеорологічний комплекс РПКМ-1 "Улыбка", чотири артилерійські системи, серед них один ракетно-зенітний комплекс С-60, 10 автомобілів, п'ять розвідувальних БпЛА, три човни і один гідроскутер", - сказав Лиховій.

Читайте також: Росія вивела з півдня України «відносно невелику кількість» своїх підрозділів – Лиховій

Він додав, що також уражено командно-спостережний пункт противника, три польові пункти боєпостачання, місце зберігання матеріально-технічних засобів і пально-мастильних матеріалів, чотири вогневі позиції, 13 бліндажів та два місця запуску ворожих БпЛА.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті від початку доби відбулося 87 бойових зіткнень.

Фото: ОСУВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-