Протягом року Україна залучить понад гігават балансуючих потужностей - Шмигаль

Протягом року Україна залучить понад гігават балансуючих потужностей - Шмигаль

Укрінформ
Завдяки конкурентним аукціонам на придбання послуг на збалансування енергосистеми упродовж 12 місяців Україна матиме понад гігават електроенергії на збалансування системи.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України у Кропивницькому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступний аукціон цього разу на гігават балансуючої потужності буде проведений цього четверга, 22 серпня. Таким чином, протягом 12 місяців Україна матиме понад гігават найбільш затребуваних балансуючих потужностей, вбудованих десятками інвесторів у нову українську генерацію», - зазначив Шмигаль.

Він також нагадав, що 15 серпня «Укренерго» провело перший конкурентний аукціон на придбання 100 мегават послуг на збалансування системи, які будуть надаватися новозбудованими електростанціями та системами зберігання енергії.

Читайте також: У липні Україна зменшила імпорт електрики на 2% - DiXi Group

«В аукціоні брали участь 39 учасників. Визначені 12 переможців у різних регіонах України. Ціна послуг для енергосистеми була знижена протягом цього аукціону вдвічі», - розповів Шмигаль.

Він також підкреслив, що продовжується робота із залучення інвестицій у побудову сучасної розподіленої генерації, яка зробить енергосистему стійкішою і дасть можливість подолати дефіцит потужності внаслідок російських атак.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики, щоб до 2030 року довести частку "зеленої" енергетики у валовому кінцевому споживанні до 27%.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-