Винищувачі F-16 та додаткові системи ППО: Кулеба поговорив із главою МЗС Нідерландів

Винищувачі F-16 та додаткові системи ППО: Кулеба поговорив із главою МЗС Нідерландів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у вівторок обговорив зі своїм нідерландським колегою Каспаром Велдкампом винищувачі F-16 та додаткові системи ППО для України.

Як передає Укрінформ, про це очільник українського відомства написав у соцмережі Х.

«Ми обговорили розвиток програми F-16 для України, а також зусилля щодо забезпечення додаткової протиповітряної оборони», – написав Кулеба.

Глава МЗС додав, що під час розмови з Велдкампом вони скоординували подальші кроки щодо розширення глобальної коаліції на підтримку Формули миру.

«Україна залишається зосередженою на відновленні справедливого і тривалого миру. Я вдячний Нідерландам за підтримку», – підкреслив Кулеба.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп заявив, що Україні терміново необхідно посилити протиповітряну оборону для захисту від атак Росії.

“Добре обговорити з колегою Дмитром Кулебою останні події в Україні та навколо неї. Для захисту від російських атак терміново потрібно більше ППО. Нідерланди зберігають рішучість щодо надання військової підтримки, у тому числі шляхом постачання винищувачів F-16”, - йдеться у повідомленні.

У ході бесіди Вельдкамп також привітав кроки України щодо ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС).

“Ми також говорили про нашу тісну співпрацю заради досягнення справедливості для українців. У цьому контексті я привітав кроки до ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду”, - написав він.

Читайте також: Кулеба обговорив із шведським колегою посилення української ППО

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня під час урочистостей до Дня Повітряних сил Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу в розвитку ПС.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-