Військові частини придбали через Prozorro Market понад 21 тисячу безпілотників вартістю ₴1,7 мільярда

Військові частини придбали через Prozorro Market понад 21 тисячу безпілотників вартістю ₴1,7 мільярда

Укрінформ
Військові частини з початку повномасштабного вторгнення придбали понад 21 тисячу безпілотників вартістю 1,7 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Понад 21 000 безпілотників різних типів загальною вартістю 1,7 млрд грн військові частини придбали через Prozorro Market з початку повномасштабного вторгнення. Окрім дронів, через електронний каталог можна закупити захисні окуляри, протишумові навушники, пульти керування БПЛА, портативні радіостанції, ретранслятори, прилади нічного бачення, оптичні приціли тощо", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міноборони покращує підходи до оборонних закупівель шляхом автоматизації та прозорих процедур на базі електронного каталогу Prozorro Market. Також цей інструмент працює за принципом інтернет-магазину, де військові частини можуть швидко та зручно придбати необхідні товари за бюджетні кошти, наприклад, для цього військові можуть використати 10% ПДФО, які повертаються з місцевих бюджетів військовим частинам.

"Міністерство оборони активно вдосконалює закупівельну систему для забезпечення максимальної ефективності та оперативності у постачанні для ЗСУ. Prozorro Market відкрив нові можливості купувати швидко та те, що необхідно, для окремих військових частин. Ми постійно впроваджуємо інструменти та процедури, які прискорюють процес закупівель і підвищують результативність бойових підрозділів. Наша стратегія орієнтована на те, щоб ЗСУ були забезпечені всім необхідним у найкоротші терміни, гарантуючи при цьому контроль на всіх етапах", - зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Читайте також: У Prozorro.Продажі провели понад 5,3 тисячі успішних земельних торгів

За даними Міноборони, військова номенклатура, яку можна придбати через Prozorro Market, постійно розширюється. Державна установа "Професійні закупівлі" та ДП "Українські спеціальні системи", які є адміністраторами системи, комунікують з військовими частинами, аналізують ринок та додають нові товари. Також адміністратори перевіряють постачальників, тож доступ до електронного каталогу отримують лише ті, хто вже має аналогічний досвід продажу тих чи інших товарів.

Як повідомляв Укрінформ, на платформі Prozorro оголосили перший державний тендер на закупівлю FPV-дронів вітчизняного виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-