Росія сформувала полк зі складу Повітряно-космічних сил для оборони Курської області

Росія сформувала полк зі складу Повітряно-космічних сил для оборони Курської області

Укрінформ
Використання особового складу збройних сил Росії не за призначенням, зокрема як піхоту, може знизити можливості РФ щодо повернення території у Курській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

У повідомленні йдеться, що Росія намагається захистити Курську область від українського наступу, залучаючи частини, сформовані з військових ППО та авіації.

Згідно зі звітом російського видання "Важные истории", одним із підрозділів, розгорнутих для захисту від української операції в Курській області, є спеціалізований мотострілецький полк, сформований з особового складу Повітряно-космічних сил (ПКС). Мотострілецьий полк був сформований у травні 2024 року та підпорядковується угрупованню військ "Север".

Повідомляється, що до складу мотострілецького полку, укомплектованого з військових ПКС, входять ті, хто раніше обіймав спеціальні посади, такі як оператори РЛС раннього попередження, та були серед екіпажів важких бомбардувальників дальньої авіації.

За даними британської розвідки, відволікання людей з цих раніше високопріоритетних частин свідчить про нестачу особового складу. Їх використовують не за призначенням, як піхоту, що може знизити можливості РФ щодо повернення території у Курській області.

Читайте також: ЗМІ: Кремль хоче переконати росіян, що бої під Курськом – «нова нормальність»

"РФ продовжує створювати нові підрозділи та набирати більше особового складу для підтримки свого підходу до масової виснажливої війни проти України. Високі показники втрат, що виникають внаслідок цього, означають, що РФ необхідно постійно поповнювати особовий склад піхоти на передовій, що майже напевно продовжить обмежувати здатність Москви формувати військові підрозділи з вищим потенціалом", - вважають у Міноборони Великої Британії.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 21 серпня 2024 року становлять близько 603 тисячі 010 осіб, зокрема 1210 осіб - за останню добу.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-