Годжес про Курську операцію: Наступ застав як Росію, так і більшість із нас зненацька

Годжес про Курську операцію: Наступ застав як Росію, так і більшість із нас зненацька

Укрінформ
Під час підготовки до операції в Курській області, Збройним силам України вдалося досягти безпрецедентного успіху, створивши велику захищену від дронів зону.

Як повідомляє Укрінформ, про це в коментарі CBC News сказав колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

“Мені видається, що Україна якось створила протидронові можливості - “бульбашку”, - яка дозволила їй зробити те, що видавалося нездійсненним шість, вісім чи десять місяців тому”, - сказав Годжес.

За його словами, успішна операція ЗСУ в Курській області розвінчала теорію сучасних військових стратегів про неможливість завдання ворогу неочікуваного удару, з огляду на існування дронів. “Як Україні вдалося зібрати достатньо сил й розпочати наступ, що застав як Росію, так і більшість із нас зненацька? Це ставить під сумнів теорію, що за наявності дронів неможливо приховано зібрати значні наземні сили та ефективно маневрувати ними”, - сказав Годжес.

Читайте також: США обговорюють з Україною довгострокові цілі Курської операції - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року.

15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії і витраті їхніх резервів.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-