Ворог із початку доби здійснив 78 атак, бої тривають на чотирьох напрямках

Ворог із початку доби здійснив 78 атак, бої тривають на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська від початку доби здійснили проти Сил оборони України 78 атак, станом на цей час бої тривають на чотирьох напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 четверга, 22 серпня.

«Противник не припиняє спроби просуватися в глибину території України, сили оборони стримують загарбників, завдаючи йому значних втрат», – поінформували в Генштабі.

Зазначається, що найактивніше армія РФ продовжує діяти на Покровському напрямку, де провела вже близько 40% від усіх боєзіткнень на території України.

Протягом дня з артилерії росіяни обстріляли прикордонні населені пункти Сумської області. Від ворожого вогню постраждали Бачівськ, Рудак, Нововасилівка, Чернацьке, Порозок, Славгород, Карповичі, Грабовське і Покровка.

Керованими авіабомбами російські війська б'ють як по території України, так по території РФ. Зафіксовано, що за сьогодні вони застосували вже 38 КАБів.

На Харківському напрямку загарбники двічі штурмували позиції Сил оборони в районі Вовчанська. Бій триває, ситуація контрольована.

Некерованими авіаракетами ворог ударив у район Козачої Лопані.

Сім разів армія РФ атакувала позиції Сил оборони на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбили ворожі штурми поблизу Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та в напрямку Лозової.

Двома авіабомбами росіяни вдарили по району Кругляківки.

На Лиманському напрямку загарбники атакували в районах Новосадового, Греківки, Тернів, Невського, Торського та Діброви. Від початку доби на цій ділянці фронту українські оборонці відбили вже сім ворожих атак.Триває ще один бій біля Макіївки, ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку російська армія атакувала поблизу Білогорівки, Виїмки та Спірного, п’ять разів безуспішно намагаючись прорвати там оборону.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили шість штурмових дії поблизу Іванівського, Кліщіївки, Григорівки та Часового Яру. Біля останнього завдали ударів 22 некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку від початку доби загарбники здійснили чотири атаки в районах Нью-Йорка та Неліпівки. Українські захисники дають гідну відсіч ворогу – усі боєзіткнення вже завершені.

Читайте також: Зеленський: Основна увага - до Покровського напрямку, операція в Курській області триває

Ворожа авіація двічі била по Дружбі некерованими авіаракетами, у район Плещіївки скинула два КАБи.

Найбільша кількість бойових зіткнень нараховується на Покровському напрямку. Від початку доби росіяни вже 33 рази намагалися потіснити Сили оборони із займаних позицій в районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Михайлівки, Калинового, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Камишівки, Миролюбівки й Новотроїцького. Майже половина з усіх бойових зіткнень відбулася біля Миколаївки й Новогродівки. На цій ділянці фронту українські захисники вже відбили 28 атак.

На Курахівському напрямку війська РФ атакували підрозділи Сил оборони 10 разів, намагалися просунутися поблизу Костянтинівки та Карлівки. Бої тривають.

На Времівському напрямку російська армія тричі атакувала позиції українських захисників, намагаючись просунутися до Вугледара та з боку Володимирівки.

На Оріхівському напрямку загарбники вдарили керованим авіабомбами по Новоданилівці, некерованими авіаракетами – по Новоандріївці, Новодарівці і П’ятихатках.

На Придніпровському напрямку штурмових дій ворог не проводив.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів Президенту про взяття під контроль ще одного населеного пункту Курської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-