Росія поранила в Україні вже 1528 дітей

Росія поранила в Україні вже 1528 дітей

Укрінформ
В Україні загалом унаслідок війни з РФ поранення отримали понад 1528 дітей.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала очільниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу генпрокурора Юлія Усенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом понад 1528 дітей отримали внаслідок цього (війни з РФ – ред.) поранення. Наразі ми розслідуємо біля 4 тисяч кримінальних проваджень стосовно вчинення воєнних злочинів щодо наших дітей російськими військовими. Зокрема, на Харківщині було зафіксовано дуже велику кількість воєнних злочинів, вчинених щодо дітей», - зазначила вона.

Також вона закцентувала увагу на тому, що школи і інші навчальні заклади не відносяться до військових цілей, тож, відповідно, атакувати їх заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Читайте також: Вночі росіяни обстріляли два села на Харківщині, є постраждалі

«І коли ми збираємо докази (воєнних злочинів – ред.), ми збираємо їх і для міжнародних судових інституцій. І у цьому питанні ми дуже тісно співпрацюємо з МКС. Наслідки нашої співпраці очевидні – вже маємо шість ордерів, які МКС видав на вище військово-політичне керівництво РФ. І два з них – якраз за воєнні злочини, за злочин депортації, вчинений щодо дітей», - сказала представниця ОГП.

Усенко додала, що коли йдеться про передачу і збір доказів вчинення воєнних злочинів до МКС, то це і про надання оцінки діям РФ іншими міжнародними організаціями, тими, які фактично об’єднують світ – ООН та іншими.

«Генпрокурор дуже багато уваги приділяє саме міжнародній співпраці. І такі міжнародна допомога та підтримка є надзвичайно важливими для наших слідчих і прокурорів, які щоденно документують велику кількість воєнних злочинів, що вчиняє РФ на території України та щодо українських громадян», - додала вона.

Як повідомлялося, за даними ОГП, в Україні станом на ранок 21 серпня 2024 року 570 дітей загинули і понад 1523 отримали поранення внаслідок збройної агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-