Росіяни цілеспрямовано зруйнували готель у Краматорську - Зеленський

Росіяни цілеспрямовано зруйнували готель у Краматорську - Зеленський

Звернення
Укрінформ
Уражений «Іскандером» готель у Краматорську, в якому перебували іноземні журналісти, був зруйнований російськими військовими цілеспрямовано та продумано.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні.

«Увесь день сьогодні в Краматорську тривав розбір завалів після удару російської ракети. Постраждали, зокрема, журналісти – знімальна група агенції «Ройтерз». Громадяни України, Америки та Британії. Звичайний міський готель був зруйнований російським «Іскандером». Абсолютно цілеспрямовано, продумано. Від цього удару сім людей постраждали, одна людина загинула», - сказав він.

Відео: ОП

Президент висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

«І це щоденний російський терор, який продовжується, бо в Росії є можливість продовжувати. Сьогодні ж – російські удари по нашій Сумщині – КАБами, по Харківщині, по Херсонщині, по Донеччині. І за все це світ має не зупинятись у тиску на державу-терориста. За ракетні удари, за КАБи, за штурми. Загалом за всю цю війну. Росія повинна бути змушена шукати миру», - наголосив Зеленський.

Читайте також: МЗС закликає світ засудити удар РФ по готелю в Краматорську

Він подякував усім партнерам, які «дійсно допомагають, усім лідерам, які працюють разом із нами заради більш надійного нашого захисту, більш надійних наших позицій».

«Але час означає втрати. І чим довше ми змушені очікувати, тим більше шкоди встигне завдати Росія. І всі наші розмови з лідерами, усі перемовини – саме про це. Про швидкість і силу спільних рішень. Про виконання наших домовленостей. Жодного дня світ не має забувати, що разом ми сильніші, ніж будь-який терорист. Але для цього потрібно робити дійсно все, щоб терорист програв», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Ракетний удар по готелю у Краматорську: рятувальники показали наслідки

Як повідомлялося, вночі 25 серпня війська РФ завдали удару по готелю в Краматорську, де перебували журналісти агенції Reuters. Серед постраждалих \- громадяни України, США, Латвії, Німеччини та Великої Британії.

Близької 19-ї години під завалами знайшли тіло чоловіка. Як повідомило Міністерство внутрішніх справ, загиблий – громадянин Великої Британії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-