На фронті за добу відбулося 146 боєзіткнень

На фронті за добу відбулося 146 боєзіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На лінії фронту минулої доби зафіксовано 146 бойових зіткнень, зокрема, на Покровському напрямку Сили оборони зупинили 42 атаки ворога.

Про це у Фейсбуці повідомив Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

«Протягом минулої доби зафіксовано 146 бойових зіткнень. За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 88 авіаударів, зокрема, скинув 142 КАБи. Крім цього, здійснив 4335 обстрілів, з них 121 - із реактивних систем залпового вогню», - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, окупанти завдавали авіаударів у районах населених пунктів Свеса, Дружба, Первомайське, Степанівка, Есмань, Студенок, Яструбине, Козача Лопань, Григорівка, Часів Яр, Торецьк, Дружба, Олександропіль, Новогродівка, Галицинівка, Українське, Ганнівка, Вугледар, Жереб’янки та Токарівка.

Повідомляється, що на Харківському напрямку відбулося чотири атаки військ РФ у районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу ворог здійснив 15 штурмів противником позицій Сил оборони біля Петропавлівки, Синьківки, Колісниківки, Глушківки, Стельмахівки та у напрямку Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз, намагався просунутись неподалік семи населених пунктів. Основних зусиль окупанти докладали у районі Невського, де провели дев’ять штурмів.

Генштаб інформує, що на Сіверському напрямку українські захисники відбили сім штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Верхньокам’янського, Виїмки, Білогорівки та Іванодар’ївки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 13 разів біля Ступочок, Іванівського, Андріївки, Григорівки, Кліщіївки, а найактивніше - в районі Часового Яру.

Водночас на Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив сім атак неподалік Неліпівки та Торецька.

Читайте також: На напрямку Глибоке-Липці ворог використовує штурмові групи як «приманку» - військові

У Генштабі повідомили, що на Покровському напрямку українські захисники зупинили 42 штурмові і наступальні дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене Поле, Миролюбівка, Калинове, Маринівка і Новогродівка. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього. Також цей населений пункт зазнав двох ударів некерованими авіаракетами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 20 атак - біля Карлівки, Невельського, Первомайського, Георгіївки, Михайлівки і Костянтинівки.

Зазначається, що на Времівському напрямку, за уточненою інформацією, окупанти здійснили 10 штурмів позицій Сил оборони неподалік Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

За даними Генштабу, на Гуляйпільському та Оріхівському напрямках загарбники активних наступальних дій вчора не проводили.

На Придніпровському напрямку російські війська атакували українські позиції двічі, але дістали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли. Окупанти бомбардували КАБами район Токарівки, скинувши п’ять бомб.

Читайте також: Армія РФ за тиждень втратила в Україні 8330 осіб та майже 1,5 тисячі одиниць техніки

Генштаб зазначає, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Сумською областю ворог з території РФ активно застосовує керовані авіабомби для ударів по районах населених пунктів України. Також російські КАБи вибухають на території Курської області (РФ), де триває операція Сил оборони.

У Генштабі поінформували, що авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 8 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, 4 ударів по засобах ППО, 3 - по ракетних і артилерійських системах, а також по ворожій станції РЕБ «Житель».

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 26 серпня 2024 року становлять близько 608 820 осіб, зокрема 1140 осіб - за попередню добу.

Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-