Сили оборони завдяки системі DELTA знищили військової техніки РФ більш як на $15 мільярдів

Сили оборони завдяки системі DELTA знищили військової техніки РФ більш як на $15 мільярдів

Укрінформ
Українські захисники за допомогою бойової системи DELTA знищили ворожу техніку загальною вартістю понад 15 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство оборони.

«Україна – високотехнологічна держава, і чисельну перевагу російського ворога на полі бою компенсують наші цифрові рішення і високоточна зброя. Сучасна система DELTA від Міноборони ефективно застосовується Збройними силами», – заявив очільник Міноборони Рустем Умєров.

За його словами, цей інноваційний продукт буде впроваджений в усіх силових структурах.

Умєров поінформував, що цифрова команда Міноборони спільно з Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації, Службою безпеки України й іншими партнерами модернізували заходи безпеки, щоб українські захисники отримували для знищення ворога найбільш технологічні інструменти.

Наголошується, що станом на сьогодні DELTA успішно пройшла аудит. Вона відповідає сучасним вимогам комплексної системи захисту інформації, може офіційно інтегруватися у бойові процеси Сил оборони.

Систему тестують на навчаннях НАТО CWIX з 2019 року. Там проводять випробування та покращення взаємосумісності бойових систем між країнами-членами і країнами-партнерами.

Цьогоріч DELTA пройшла успішні тестування п’яти різних стандартів взаємосумісності, також інтегрувалася з польською системою управління артилерійським вогнем TOPAZ і відпрацювала складні сценарії збору даних про розташування власних сил та дружніх підрозділів.

Читайте також: Україна вперше застосувала свою ракету-дрон «Паляниця» - Зеленський

Як повідомлялося, DELTA – це бойова система, розроблена Центром інновацій та розвитку оборонних технологій Міністерства оборони України. Вона дозволяє планувати операції й бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади чи угруповання, а за потреби – і з союзниками. Щомісяця в систему додається понад 600 тисяч об’єктів про місце розташування ворога.

У липні стало відомо, що DELTA успішно пройшла перевірку провідної міжнародної консалтингової компанії на інформаційну безпеку за стандартами НАТО.

Фото: ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-