Міноборони допустило до експлуатації український безпілотний транспортер BoarTAC

Міноборони допустило до експлуатації український безпілотний транспортер BoarTAC

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони кодифікувало і допустило до експлуатації універсальний безпілотний багатоцільовий транспортер переднього краю BoarTAC вітчизняного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

Як зазначається, при проєктуванні транспортера розробники врахували вимоги, що були сформовані на основі бойового досвіду українських захисників.

Дистанційно керований оператором універсальний багатоцільовий транспортер може здійснювати: доставку боєприпасів та провізії, евакуацію поранених, розмінування і встановлення мінних загороджень.

Читайте також: До експлуатації у ЗСУ допустили робота-пожежника

Також транспортер можна використовувати як дрон-камікадзе. Завдяки широким гусеницям із великими грунтозачепами та захисним бампером робот долає бездоріжжя, рови, неглибокі водні перешкоди. При цьому перевозить на собі близько 200 кг вантажу, або тягне причіп з аналогічною вагою, повідомляють у Міноборони.

Як повідомлялося, Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання у Збройні сили України броньовану інженерну машину Buffalo MPV, яку називають однією із найбезпечніших у світі.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-