Білий дім: Ми сфокусовані на пошуку систем ППО для України

Білий дім: Ми сфокусовані на пошуку систем ППО для України

Укрінформ
Сполучені Штати рішуче налаштовані й надалі зміцнювати протиповітряну оборону Україну, надаючи нашій державі додаткові системи ППО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, коментуючи останній масований повітряний удар РФ по Україні.

“Ми сфокусовані на пошуку перехоплювачів та систем ППО, і не лише у Сполучених Штатах, а й у країнах-союзниках та партнерах”, - сказав Кірбі.

За його словами, навмисна руйнація цивільної енергетичної інфраструктури України - це “класичний крок Путіна, особливо на тлі того, що погода незабаром зміниться й населення потребуватиме більше електроенергії та тепла".

Читайте також: Сирський обговорив із Каволі хід бойових дій та посилення ППО

Кірбі додав, що США докладають зусиль для убезпечення енергетичної інфраструктури України. “Ідеться не лише про захист певних обʼєктів, хоча це теж важливо. Необхідно, аби Україна мала запас міцності, резерви, налагоджені системи постачання, щоб енергетична інфраструктура залишалася справною навіть зазнаючи ударів”, - наголосив радник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня унаслідок російської ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру України ударів зазнали 15 областей. Загинули щонайменше 7 людей, 47 постраждали. У кількох регіонах зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-