ДПСУ не фіксує переміщення військ Білорусі поруч з кордоном України

ДПСУ не фіксує переміщення військ Білорусі поруч з кордоном України

Укрінформ
Державна прикордонна служба України наразі не фіксує переміщень техніки чи особового складу армії Білорусі у безпосередній близькості до українського кордону.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«На щастя, ситуація по кордону з Білоруссю за останній час жодних змін не зазнала. Усі складові Сил оборони нашої країни повністю контролюють усю протяжність держкордону з Білоруссю. Якихось нестандартних ситуацій, які б виникали безпосередньо на нашому кордоні, ми (поки – ред.) не фіксували. Водночас ми не фіксуємо, що у безпосередній близькості до кордону здійснюються переміщення техніки або особового складу армії Білорусі», - поінформував він.

Речник Держприкордонслужби зазначив, що цей напрямок для України загалом, як і раніше, залишається загрозливим, бо Білорусь залишається у сфері впливу РФ.

«Ми розуміємо, що РФ може тиснути на Білорусь, щоб остання більш масштабно долучилася до війни проти нашої держави. Тому маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій і у будь-який момент мати належні оборонні споруди безпосередньо на кордоні, а також фортифікаційні споруди у прикордонні», - заявив Демченко.

Він поінформував, що не виключає того, що Білорусь під виглядом навчань або під тиском РФ концентрує певну кількість своїх підрозділів углиб на значній відстані від кордону, у тому числі підігруючи так інформаційно, постійно роблячи відеосюжети про те, що вони посилили саме цей напрямок.

«Але сподіваємося, що Білорусь тверезо оцінює ситуацію і не буде піддаватися на тиск РФ», - зазначив речник.

Читайте також: Глави МЗС Литви і Латвії обговорили безпекові проблеми на кордоні з Білоруссю

Відповідаючи на питання, навіщо це зараз Білорусі, Демченко закцентував увагу на тому, що це вже не вперше Білорусь нагнітає ситуацію, щоб Україна реагувала і тримала необхідну кількість сил і засобів на цьому напрямку, а не застосовувала їх на більш важливих (напрямках – ред.).

Як повідомлялося, 22 серпня Демченко заявив, що на кордоні з Білоруссю прикордонники не фіксують нестандартних ситуацій або провокативних дій за останній період.

Фото: facebook.com/vitaliy.bunechko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-