Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України - Президент

Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України - Президент

Відео
Укрінформ
Операція у Курській області є одним із етапів закінчення російсько-української війни.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час форуму «Україна 2024. Незалежність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання про те, чи дійсно зірвала Курська операція України переговори у Катарі щодо енергетики нібито з імовірною участю Росії, глава держави сказав: «Не пов'язані абсолютно речі - Курська операція і зустріч у Катарі. Курська операція не пов'язана з жодним з пунктів Формули миру. Чи пов'язана Курська операція із другим Самітом миру? Так, бо Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України».

Читайте також: Сили оборони взяли під контроль вже 100 населених пунктів у Курській області - Сирський

Президент підкреслив, що операція на Курщині мала «абсолютно інші цілі, ніж зустріч по енергетиці з колегами». За його словами, конференція не зірвалася, а відбулась у форматі онлайн.

«Енергетика дуже важлива, але важливо закінчити війну. Курська операція – один з етапів цього процесу», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Читайте також: Курська операція показала: Путіну важливіше утримати чужі території, а не захистити власні - Зеленський

Зеленський раніше заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії та виснаженню їхніх резервів.

Видання The Washington Post писало, що Україна та Росія планували у серпні провести непрямі переговори за посередництва Катару щодо угоди про припинення ударів по енергетичній інфраструктурі, однак операція ЗСУ в Курській області принаймні тимчасово зірвала ці зусилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-