Зеленський - про слова Лаврова щодо ядерної зброї: Росіяни завжди залякують

Зеленський - про слова Лаврова щодо ядерної зброї: Росіяни завжди залякують

Укрінформ
Заяви росіян про застосування ядерної зброї є частиною їхньої «залякувальної програми», використання ядерної зброї «навряд чи підтримає увесь світ».

Про це Президент Володимир Зеленський сказав на пресконференції для українських та іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Він (міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров - ред.) не перший раз про це говорить, і кожен раз, коли, я думаю, розвідка Російської Федерації знає наполегливі наші кроки і розуміє, що ми близькі до рішення. Я думаю, що вони розуміють, що ... може так статися, що будуть такі позитивні рішення (дозвіл Україні застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії - ред.), чим ближче такі рішення, тим більше буде напружувати медіапростір Російська Федерація, їх Міністерство закордонних справ або інші їх інституції», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що росіяни «завжди залякують».

Читайте також: Зеленський: Путіну не вдасться повернути той вплив, який мав СРСР у світі

«Частиною цієї залякувальної програми є і залякування ядерною зброєю. Тому - вірити в це, не вірити - я про це говорив: я вважаю, що Путін надто любить своє життя. Тому мені здається, що він буде триматися за це крісло, за свій Кремль і за підтримку його суспільства, його дій. Використання ядерної зброї навряд чи підтримає весь світ. Я думаю, буде дуже швидка відповідь всього світу - або ми з вами тоді нічого не розуміємо у безпеці у світі, якщо комусь дозволено використати, навіть думати про використання ядерної зброї», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, у Міноборони Великої Британії заявили, що британська зброя може бути використана українськими силами в ході операцій на території Росії, проте обмеження щодо використання ракет великої дальності Storm Shadow залишаються.

Читайте також: Канада дозволяє використовувати надану Україні зброю на території РФ

За інформацією низки ЗМІ, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у вівторок назвав шантажем вимоги України використовувати британські ракети Storm Shadow для атак по території Російської Федерації та нагадав, що у РФ «уточнюється» доктрина про використання ядерної зброї.

Раніше британське видання The Times із посиланням на джерело в уряді Великої Британії повідомило, що США не відповідають на запит Великої Британії щодо дозволу Україні застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-