Федоров розповів, скільки коштує ракета-дрон «Паляниця»

Федоров розповів, скільки коштує ракета-дрон «Паляниця»

Укрінформ
Українська ракета-дрон "Паляниця", про перше успішне застосування якої оголосив Володимир Зеленський, коштує менше 1 мільйона доларів.

Як передає Укрінформ, про це із посиланням міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова повідомляє Associated Press.

“Федоров сказав, що кожна ракета коштує менше $1 мільйона, і військові звертаються до приватного сектору з метою подальшого зниження ціни виробництва”, - йдеться у матеріалі.

За словами міністра, Україна наразі активно займається нарощуванням виробництва цієї новітньої далекобійної зброї. “Думаю, вона кардинально змінить ситуацію, оскільки ми отримаємо змогу завдавати ударів там, де Росія зараз не очікує”, - зауважив урядовець.

Читайте також: Зустрічайте «Паляницю» : Зеленський опублікував деталі про нову далекобійну зброю

При цьому він не став розголошувати, скільки саме таких ракет-дронів уже є на озброєнні ЗСУ.

Очільник Мінцифри наголосив, що український приватний бізнес “дуже швидко продукує ідеї” та наразі є основним постачальником дронів для ЗСУ, в тому числі водних. “Україна матиме усі типи ракет. Якщо у нас буде таке власне озброєння, ми почуватимемося більш упевненими й незалежними”, - зазначив міністр.

Він додав, що географічний розмір Росії може бути її вразливістю. “Неможливо виготовити достатньо систем протиповітряної оборони, аби захистити таку величезну територію. Для нас це відкриває можливості працювати глибоко в тилу ворога”, - підсумував Федоров.

Читайте також: Україна готує відповіді на російські атаки - Умєров

Як повідомлялося, 24 серпня під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності Зеленський оголосив про перше успішне бойове застосування української ракети-дрона "Паляниця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-