Данія створює міністерство для протидії кібератакам та шпигунству

Данія створює міністерство для протидії кібератакам та шпигунству

Укрінформ
Уряд Данії створить нове міністерство державної безпеки та управління в надзвичайних ситуаціях для до боротьби з кібератаками, шпигунством та іншими кризами.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Цей крок є частиною реорганізації кабінету міністрів, оголошеної прем'єр-міністеркою Метте Фредеріксен у середу, і відбувається на тлі зростаючої загрози з боку Росії.

«Ми повинні готуватися до більшої кількості кібератак. Ми ризикуємо, що частини критично важливої інфраструктури можуть бути виведені з ладу. Ми спостерігаємо більш суворі погодні явища - сильні дощі, повені, посухи - і на додачу до цього з'являється загроза шпигунства та інциденти, що завдають шкоди навколишньому середовищу», - сказала Фредеріксен на пресконференція в Копенгагені.

Коаліційний уряд Данії також створить міністерство, яке відповідатиме за реалізацію нещодавно узгодженого кліматичного плану для сільського господарства, а новий департамент Європи плануватиме і контролюватиме головування Данії в Європейському Союзі наступного року.

Читайте також: Україна та Євросоюз поглиблять співпрацю у сфері кібербезпеки - Міноборони

Фредріксен також призначила міністра з питань глобальної кліматичної політики Данії Дана Йоргенсена новим комісаром ЄС. Міністри нових відомств будуть призначені в четвер.

Данія особливо занепокоєна тіньовим флотом російських нафтових танкерів, які ходять її вузькими протоками і становлять загрозу навколишньому середовищу, а влада не може зупинити ці судна, багато з яких є застарілими.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Данії не відправлятиме міністрів на неформальні зустрічі в рамках головування Угорщини в Раді ЄС цього місяця, на знак протесту після нещодавніх візитів прем’єр-міністра Віктора Орбана до лідерів Росії та Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-