Сирський: Бої за Іловайськ - це подвиг воїнів, які попри втрати й підступність росіян продовжили боротьбу

Сирський: Бої за Іловайськ - це подвиг воїнів, які попри втрати й підступність росіян продовжили боротьбу

Укрінформ
Бої за Іловайськ - не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг військових, які попри втрати й підступність росіян не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зверненні на сторінці у Фейсбуці головнокомандувача Збройних сил України генерала Олександра Сирського до 10-х роковин боїв за Іловайськ.

За його словами, «сьогодні, 10-та річниця кровопролитних боїв за Іловайськ. День, коли ми згадуємо всіх захисників і захисниць України полеглих у війні з Росією».

Іловайськ - це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. «Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу», - наголосив головнокомандувач.

Як підкреслив Сирський, «цей день завжди нагадуватиме нам про підступність та віроломність російського агресора, про те, що будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна».

Генерал подякував українським матерям і батькам за їхніх дітей, які віддали життя за незалежність України, свободу всього українського народу. «Ваші діти - справжні герої, їхній подвиг не марний і закарбований в пам’яті нашого народу навічно», - підкреслив Сирський.

Читайте також: У Тернополі вручили нагороди військовим та волонтерам з нагоди Дня Незалежності

«Вічна пам’ять і слава українським захисникам і захисницям полеглим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України! Ми переможемо!», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Презентували фотокнигу, присвячену Іловайській операції

Як повідомлялось, у серпні 2014 року під Іловайськом Донецької області відбувалися бої ЗСУ з регулярними частинами армії РФ. Вони тривали майже місяць, з 6 по 29 серпня. Через нерівність сил українські військові опинилися в оточенні. Росія пообіцяла їм «зелений коридор» для виходу, проте обіцянка не була виконана, і сили АТО були розстріляні. За офіційними даними Генеральної прокуратури, тоді загинули 366 українських військовослужбовців, ще 429 були поранені, 84 зникли безвісти. Близько 300 воїнів потрапили в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-