Росіяни формують бригаду «Барс» чисельністю до 5 тисяч осіб - ОТУ «Харків»

Росіяни формують бригаду «Барс» чисельністю до 5 тисяч осіб - ОТУ «Харків»

Укрінформ
На Харківському напрямку ситуація на фронті суттєвих змін не зазнала, ворог формує добровольчу бригаду «Барс» чисельністю близько 5 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ОТУ «Харків».

«На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Війська РФ не полишають спроб витісняти українських військових із займаних позицій. У районі населеного пункту Глибоке окупанти намагалися здійснити перегрупування, в результаті дій Сил оборони зазнали втрат, планують евакуаційні заходи. Поблизу Лукʼянців підрозділи 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу здійснили поповнення БК мінометних розрахунків», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в районі Стариці та Огірцевого ворог здійснює заходи логістичного забезпечення, інженерного обладнання позицій. Активізував ведення повітряної розвідки. У Вовчанську в рамках підготовки до штурмових дій противник здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням двох танків та двох МТЛБ, поніс втрати та відійшов.

Читайте також: На фронті за добу відбулися 195 боєзіткнень

Крім того, в районі населеного пункту Тихе противник продовжує здійснювати заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-ту окрему мотострілецьку бригаду 58-ї армії.

За інформацією пресслужби, на виконання наказу міністра оборони РФ від 21 серпня 2024 р., начальника генерального штабу ЗС РФ від 22 серпня 2024 р. здійснюється формування добровольчої бригади «Барс» у складі трьох добровольчих загонів «Барс-Брянск», «Барс-Курск», «Барс-Белгород» загальною чисельністю 4921 військовослужбовець, які будуть виконувати завдання в інтересах угруповання військ «Север».

Протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 2 ініційовані ворогом бойові зіткнення. Також російські терористи завдали 6 авіаударів з використанням 6 КАБів та 22-х некерованих авіаційних ракет. Крім того, російські окупанти завдали 43 удари дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку цієї доби тривають 2 бойові зіткнення у районі Вовчанська.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 29 серпня 2024 року орієнтовно склали близько 612 390 осіб (+1200).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-