ISW: Значна кількість російських військових об’єктів залишаються у зоні досяжності ATACMS

ISW: Значна кількість російських військових об’єктів залишаються у зоні досяжності ATACMS

Укрінформ
Попри те, що російські війська вивели літаки за межі радіусу дії наданих західними країнами далекобійних ракет Storm Shadow і ATACMS, значна кількість російських військових об’єктів залишається на відстані ураження західних озброєнь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що обмеження щодо використання західної зброї дозволяють російським силам використовувати простір укриття у глибоких тилах Росії для підтримки військових дій проти України.

Аналітики ISW зауважують, що численні повідомлення західних ЗМІ свідчать, що уряд США забороняє Великій Британії дати Україні дозвіл на використання ракет Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.

Зокрема, аналітики згадали матеріал The Telegraph від 27 серпня, в якому стверджувалося, що британський уряд підтримує здатність України завдавати ударів по військових об’єктах у Росії ракетами Storm Shadow, однак ці ракети також використовують невизначені секретні американські системи, використання яких вимагає дозволу США.

Читайте також: Україні важливо мати можливість знищувати військові цілі в тилу РФ західною зброєю - Умєров

У видаленому розділі своєї статті The Telegraph заявила, що Велика Битанія офіційно не зверталася до США з проханням дозволити Україні використовувати Storm Shadow для враження військових цілей на території Росії, і що джерело у Білому домі повідомило, що Вашингтон стурбований тим, що використання цих ракет – навіть без дозволу США – може призвести до ескалації ситуації і втягнути США у війну в Україні.

Як пишуть ЗМІ, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер дотримується «консультативного підходу» до перемовин із США і не хоче викликати розбіжності у питанні надання дозволу Україні задіювати західну зброю для атак на територію РФ. Водночас неназване джерело у британському уряді повідомило, що Росія знає, що Україна просить дозволу для нанесення ударів по військових об’єктах на території РФ, тому Москва вивела свої «найважливіші засоби» за межі радіусу дії ракетних систем великої дальнього радіусу дії.

Читайте також: Міноборони Британії: Україна може використовувати нашу зброю в РФ, окрім ракет Storm Shadow

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім спростував повідомлення про те, що США блокують запит Великої Британії на використання Україною ракет Storm Shadow.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-