Дві третини українців не довіряють Китаю, як імовірному посереднику в переговорах з РФ

Дві третини українців не довіряють Китаю, як імовірному посереднику в переговорах з РФ

Опитування
Укрінформ
Китаю, як імовірному посереднику під час можливих переговорів між Україною та Росією, не довіряють 62% українців, тоді як 22% були б готові довірити Пекіну таку роль.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Війна і дипломатія: як українці ставляться до можливих переговорів і гарантій безпеки» повідомила голова напряму «Регіональна безпека і дослідження конфліктів» Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна.

«Дві третини українців посередництву Китаю в цьому питанні не довіряють. При чому ті, хто довіряють, - їх 22%. Але, скажімо так, для стартової позиції явно з точки зору легітимізації і довіри цього переговорного процесу, позиції, скажімо так, не зовсім оптимістичні для надання Китаю відповідної ролі», - зазначила Золкіна.

Читайте також: Третина українців вважають можливими переговори про мир лише після звільнення територій

Загальнонаціональне опитування проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 8 по 15 серпня 2024 року. Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях – лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-