Україна запросила Австралію долучитися до коаліції розмінування

Україна запросила Австралію долучитися до коаліції розмінування

Укрінформ
Представники Міноборони України на зустрічі з австралійською делегацією обговорили питання подальшого партнерства, зокрема, Австралії передали запрошення долучитися до коаліції розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

«Заступники міністра оборони України Олександр Балануца та Дмитро Кліменков провели зустріч з лідером опозиції в сенаті парламенту Австралії, тіньовим міністром закордонних справ Саймоном Бірмінгемом. Сторони обговорили військові потреби України та перспективи розширення двостороннього оборонного співробітництва», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заступник міністра висловив вдячність за підтримку української армії та запросив Австралію долучитися до коаліції розмінування на підтримку Сил оборони. Також він закликав австралійський уряд та австралійські оборонні компанії інвестувати в українську військову промисловість.

Читайте також: Коаліція з розмінування: міністри оборони України та Литви підписали угоду

«Ми переконані, що Австралія може зробити вагомий внесок у перемогу України над російською агресією, зокрема у сферах оборони, економіки, навчання та обміну досвідом», - сказав Балануца. Він наголосив на пропозиції до австралійського уряду підписати двосторонню безпекову угоду з Україною.

Також учасники зустрічі приділили увагу питанням постачання озброєння та техніки й за даними оборонного відомства, станом на кінець серпня 2024 року загальна допомога від Австралії складає 1.3 млрд австралійських доларів, з яких 1.1 млрд спрямовано на військову підтримку.

Читайте також: Греція приєдналася до коаліції з розмінування України

«Україна щиро вдячна Австралії за непохитну політичну, гуманітарну та військову підтримку. Австралія залишається найбільшим військовим контрибутором України поза НАТО, що свідчить про її рішучість стояти пліч-о-пліч з нами у боротьбі за свободу та демократію», - додав Кліменков. За його словами, Україна готова розглядати різні варіанти кооперації, щоб забезпечити якнайшвидше впровадження нових технологій та рішень, які зміцнять нашу обороноздатність.

Як повідомляв Укрінформ, Cоюз українських організацій Австралії (СУОА) закликає австралійський уряд розглянути можливість передачі Україні «списаних» танків M1A1 Abrams.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-