США замовили ракети Javelin на $1,3 мільярда, частина з них для України - ЗМІ

США замовили ракети Javelin на $1,3 мільярда, частина з них для України - ЗМІ

Укрінформ
Армія США уклала контракт на виробництво ракет Javelin на суму 1,3 мільярда доларів, що є найбільшим однорічним замовленням на ці ракети на сьогодні.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Виробники, компанії Lockheed Martin та Raytheon повідомляють, що цей контракт передбачає закупівлю систем озброєння Javelin і підтримку виробництва для американської армії. Згідно з повідомленням, планується збільшити виробництво Javelin All Up Round (AUR) до 3960 на рік до кінця 2026 року.

Понад 4000 ракет Javelin з цього контракту будуть передані Україні для поповнення запасів.

У Lockheed Martin та Raytheon зазначили, що ця угода є частиною контракту на виробництво Javelin та супутнього обладнання та послуг, укладеного в травні 2023 року. Цей багаторічний контракт може сягнути 7,2 мільярда доларів за виробництво «невизначеної кількості» ракет у період з 2023 по 2026 роки.

До переважної більшості пакетів американської допомоги входять ракети Javelin, зокрема, останній пакет допомоги, про який було оголошено 23 серпня, включав понад 10 000 протиброньових систем Javelin.

Перша партія ракет Javelin надійшла в Україну ще до повномасштабного вторгнення і активно використовувалась у ближньому бою проти російських танкових колон. Але пізніше російські танки намагались не наближатися до українських військ на відстань пострілу з Javelin, і українці сили стали економити ці дорогі американські ракети.

Читайте також: Американський завод збільшив на 50% виробництво снарядів для України - AP

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США планує виділити новий пакет оборонної підтримки України на суму 125 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-