Минулої доби ворог скинув на Херсонську область 11 авіабомб - Лиховій

Минулої доби ворог скинув на Херсонську область 11 авіабомб - Лиховій

Укрінформ
Протягом минулої доби ворог скинув на Херсонську область 11 керованих авіабомб.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Залишається досить високою активність ворожої авіації. За вчора противник у нашій операційній зоні завдав п’ять авіаударів із використанням 11 керованих авіабомб, і всі вони припали на Херсонську область», - сказав він.

Крім того, відбулося 180 скидів із коптерів майже 300 боєприпасів, 4 з яких були з отруйними речовинами, поінформував військовий.

«Якщо говорити про загальну обстановку в операційній зоні «Таврія», то наші підрозділи продовжують ведення оборонної операції і вживають заходів для покращення тактичного положення та стійкості оборони. Можна говорити, що це активна оборона, відновлюються деякі позиції, спостережні пункти, при тому, що ми не маємо втрат території і позицій. На деяких ділянках це становище покращується. Це відбувається як на Херсонщині і лівому березі Дніпра, так і на Оріхівському напрямку», - зазначив Лиховій.

За словами речника оперативного угруповання військ «Таврія», зона їхньої відповідальності вважається найспокійнішою на фронті.

Зокрема, за вчорашню добу тут було відбито три штурми противника. Всі вони відбулися на Оріхівському напрямку, без втрат позицій.

Читайте також: На Херсонщині минулої доби шестеро людей постраждали від російських ударів

«Якщо говорити цифрами, то з початку цього тижня в усій нашій операційній зоні було відбито 19 штурмів противника. Якщо порівнювати з Покровським напрямком, то у них таке відбувається за пів дня», - зазначив Лиховій.

Це є показником того, що у росіян немає ресурсу для ведення активних наступальних дій на кількох напрямках одночасно, вважає речник оперативного угруповання військ «Таврія».

Загалом за вчорашню добу там нарахували 270 артилерійських обстрілів своїх позицій із використанням майже 1400 боєприпасів.

Як повідомлялося, Сили оборони України вночі 30 серпня збили 12 російських ударних безпілотників типу Shahed-131/136.

Фото ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-