На фронті за добу відбулося 183 боєзіткненння

На фронті за добу відбулося 183 боєзіткненння

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті протягом минулої доби зафіксовано 183 бойових зіткнення, найгарячіша ситуація на Покровському напрямку, також ворог активізувався на Куп’янському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 суботи, 31 серпня.

«За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три удари п’ятьма ракетами та 75 авіаударів, скинувши 98 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4000 обстрілів, з них 140 - із реактивних систем залпового вогню», - ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, ворог завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Суми, Глухів, Соснівка, Шалигине, Харків, Чугуїв, Гоптівка, Семенівка, Сенькове, Глушківка, Часів Яр, Дмитрівка, Дружба, Михайлівка, Селидове, Олександропіль, Водяне, Єгорівка, Солодке, Мала Токмачка, Новоданилівка.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони вчора завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ армії РФ, а також уразили засіб ППО та ще один важливий об’єкт.

На Харківському напрямку відбулося сім боєзіткнень поблизу Плетенівки, Липців та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку точилися 32 бої. Сили оборони відбивали штурмові дії армії РФ неподалік Синьківки, Колісниківки, Новоосинового, Лозової, Андріївки, Стельмахівки та Глушківки.

На Лиманському напрямку ворог 22 рази атакував біля Твердохлібового, Новосергіївки, Дружелюбівки, Греківки, Чернещини, Макіївки, Невського та Новосадового.

На Сіверському напрямку росіяни чотири рази наступали поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік Калинівки, Часового Яру, Ступочок, Іванівського, Андріївки та Предтечиного.

Читайте також: У Повітряних силах показали роботу українського МіГ-29 по мостових переправах у Курській області

На Торецькому напрямку точилися 16 боїв, зокрема біля Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 55 ворожих штурмових дій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Гродівка, Карлівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка та Селидове. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 24 атаки армії РФ поблизу Українська, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники вісім разів безуспішно наступали біля Вугледара та Водяного.

На Оріхівському напрямку відбулося одне боєзіткнення неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві атаки ворога.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін.

Читайте також: У Чорному морі залишається ворожий ракетоносій із загальним залпом до 4 ракет

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань армії РФ не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів із території Росії.

«Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення», - зазначили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 31 серпня 2024 року становлять близько 614 950 осіб, зокрема за попередню добу - ще 1360 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-