На фронті минулої доби сталися 199 боєзіткнень, 52 з них на Покровському напрямку

На фронті минулої доби сталися 199 боєзіткнень, 52 з них на Покровському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті за минулу добу, 31 серпня, сталися 199 бойових зіткнень, на Покровському напрямку російська армія здійснила 52 штурми.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 неділі, 1 вересня.

Минулої доби ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів десятьма ракетами, 73 авіаційні удари, задіявши 96 керованих авіаційних бомб. Крім того, здійснив майже 3900 обстрілів, 96 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Російська армія завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Манухівка, Глухів, Ободи, Липці, Малі Проходи, Черкаська Лозова, Кругляківка, Сергіївка, Гродівка, Миколаївка, Селидове, Покровськ, Олександропіль, Мирноград, Водяне, Костянтинівка, Новоукраїнка, Костянтинопіль та Рівнопіль.

Авіація і ракетні війська та артилерія Сил оборони за минулу добу завдали вісім ударів по скупченнях живої сили ворога та один - по складу боєприпасів росіян.

На Харківському напрямку загарбники здійснили дві атаки, в районах Липців і Вовчанська.

На Куп’янському напрямку росіяни атакували 24 рази. Сили оборони зупинили усі штурмові дії в районах Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки та Берестового.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 18 атак ворога у районах дев’яти різних населених пунктів, а також у Серебрянському лісі. Основні зусилля ворог скеровував у бік Греківки, Твердохлібового і Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили дев’ять штурмових дій росіян поблизу Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Званівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські бійці зупинили 20 спроб ворога прорвати оборону в районах Білої Гори, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки, Часового Яру та Калинівки. Поблизу Калинівки сталися понад 50 відсотків від усіх боєзіткнень.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік населених пунктів Курдюмівка, Неліпівка, Нь’ю-Йорк і Торецьк.

На Покровському напрямку українські військові відбили 52 ворожі штурми різної інтенсивності. Найбільше їх було в районах населених пунктів Гродівка, Новогродівка і Михайлівка, шість, двадцять і десять відповідно.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки у районах Українська, Лісівки, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки. Там росіяни 30 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Найактивніше ворог діяв біля Георгіївки, де за добу штурмував 13 разів.

На Времівському напрямку загарбники 11 разів атакували українські позиції в районах Вугледара, Макарівки, Времівки, Водяного та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку сталися чотири боєзіткнення, два неподалік Роботиного і два – в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог безуспішно атакував позиції українських військ три рази.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено, зазначили в Генштабі.

За даними Генштабу ЗСУ, триває операція у Курській області Росії, де російські загарбники безжально обстрілюють і бомбардують свої міста і села.

Читайте також: Бійці бригади «Гарт» на Харківщині знищили зенітку та боєкомплект росіян

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 1 вересня 2024 року становлять близько 616 тисяч 300 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1350 загарбників.

Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-