Перекинутий у Вовчанськ «Ахмат» займатиметься «піар-акціями» - речник ОТУ «Харків»

Перекинутий у Вовчанськ «Ахмат» займатиметься «піар-акціями» - речник ОТУ «Харків»

Укрінформ
Перекидання підрозділу «Ахмат» до Вовчанська Харківської області свідчить про те, що Росія поступово вичерпує свій наступальний потенціал.

Таку думку висловив речник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Це свідчить про те, що противник поступово вичерпує свій наступальний потенціал і змушений залучати всі наявні підрозділи для того, щоб здійснювати з їхньою допомогою якісь штурмові дії. Утім, саме на цей підрозділ («Ахмат» - ред.) навіть командування противника не покладає великих надій. Ми всі знаємо їхні підходи у виконанні бойових завдань. Моя думка така, що цей підрозділ буде виконувати свої піар-акції, а якихось серйозних бойових задач не виконуватиме», - зазначив Саранцев.

Він також зазначив, що в районі Вовчанська, поблизу Стариці, противник завершив заміну 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на 136-у окрему мотострілецьку бригаду.

«Противник вже намагається здійснювати розвідку, він проводить постійно повітряну розвідку. Вони намагаються розширювати свою зону контролю, намагаються в певних моментах висуватись, шукати слабкі місця в нашій обороні. Однак всі їхні наміри припиняються Силами оборони України, і вони зазнають вогневого ураження», - заявив речник.

Читайте також: Бійці бригади «Гарт» на Харківщині знищили зенітку та боєкомплект росіян

Як повідомляв Укрінформ, у звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначалося, що російське військове командування передислокувало резервні підрозділи із Покровського напрямку у Курську область, де триває операція ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-