На фронті від початку доби - понад 90 зіткнень, бої тривають на восьми напрямках

На фронті від початку доби - понад 90 зіткнень, бої тривають на восьми напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку доби відбулося 91 бойове зіткнення, на восьми напрямках бої тривають.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 1 вересня, передає Укрінформ.

«Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається складною. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку», – поінформували в Генштабі.

Як зазначається, війська РФ продовжують бити по прикордонних населених пунктах Сумської та Чернігівської областей.

Від ворожих обстрілів зі ствольної артилерії й реактивних систем залпового вогню постраждали райони Порозка, Дмитрівки та Високого.

Ударів дев'ятьма керованими авіабомбами загарбники завдали по Білопіллю, Великій Писарівці, Бунякиному й Ободах.

Водночас росіяни не припиняють бомбардувати свою територію. Встановлено, що за сьогодні вони вдарили по Курській області чотирма керованими авіабомбами.

На Харківському напрямку армія РФ чотири рази атакувала оборонні рубежі в районі Вовчанська та Липців. Три бойові зіткнення ще тривають. Ситуація залишається під контролем українських захисників.

На Куп’янському напрямку російські війська чотири рази штурмували позиції Сил оборони в районі Синьківки та Глушківки. Два боєзіткнення досі тривають. Захисники України продовжують стійко тримати оборону.

На Лиманському напрямку за день ворог десять разів атакував українські позиції поблизу Макіївки, Греківки, Новосадового, Невського і Торського. Вісім боєзіткнень уже завершені, решта тривають.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують шукати слабкі місця в обороні. Українські захисники відбили п’ять ворожих атак біля Верхньокам’янського та Роздолівки.

На Краматорському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки біля Андріївки, Кліщіївки та Майського, одна атака триває в районі Маркового.

На Торецькому напрямку російська армія десять разів атакувала в районі Торецька та Неліпівки. Вісім ворожих атак українські захисники відбили, ще два боєзіткнення тривають. Війська РФ активно застосовують штурмову авіацію.

На Покровському напрямку зафіксована найбільша кількість бойових зіткнень. Від початку доби загарбники вже 34 рази намагалися потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Калинового, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. Захисники України стримують натиск та відбили вже 27 ворожих атак, сім боїв ще тривають.

Ідуть бої також поблизу Красногорівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, у цьому районі нині тривають три ворожі атаки. 11 атак українські захисники вже відбили поблизу Костянтинівки й Георгіївки.

На Времівському напрямку російські війська п’ять разів атакували неподалік від Водяного, Костянтинівки й Макарівки. Триває бій.

На Оріхівському напрямку армія РФ не проводила активних наступальних дій, натомість постійно обстрілює населені пункти з усіх наявних зразків озброєння. Ударів некерованими авіаційними ракетами росіяни завдали по Новоандріївці.

На Придніпровському напрямку загарбники один раз спробували атакувати Сили оборони, але безуспішно.

Читайте також: Росія втратила за серпень в Україні 36 810 військових

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку Сили оборони частково покращують тактичне положення в районі Липців.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-