Норвегія виділяє $53 мільйони на дрони та ППО для України

Норвегія виділяє $53 мільйони на дрони та ППО для України

Укрінформ
Уряд Норвегії виділить 570 млн норвезьких крон (53,32 млн доларів США) Міжнародному фонду для України (International Fund for Ukraine, IFU) на закупівлю дронів та засобів протиповітряної оборони.

Про це йдеться на сайті уряду, передає Укрінформ.

Внесок є результатом співпраці між Великою Британією, Нідерландами, Литвою та Норвегією.

«Україна має нагальну потребу в більшій кількості військового обладнання для захисту від російської агресії. Разом з іншими країнами Норвегія зробить все можливе, щоб зробити свій внесок», - заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Читайте також: Нідерланди надають Україні новий пакет допомоги більш як на €200 мільйонів

Метою очолюваного Великою Британією фонду є надання Україні військової допомоги. Норвегія вже внесла 1,8 млрд норвезьких крон до IFU, починаючи з 2022 року. Разом з Великою Британією, Нідерландами, Данією, Швецією, Литвою, Австралією, Новою Зеландією та Ісландією загалом було виділено понад 12,5 млрд норвезьких крон.

Раніше Норвегія вже сприяла закупівлі, серед іншого, засобів протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, артилерійських боєприпасів, транспортних засобів, асфальтоукладальників та обладнання для обслуговування українських платформ і малих катерів.

Читайте також: Дозвіл на використання далекобійної зброї: Зеленський попросив Трюдо вплинути на партнерів

Як повідомляв Укрінформ, у липні Норвегія виділила 1 млрд норвезьких крон (92,69 млн доларів) на підтримку протиповітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-