Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами трьох бійців ЗСУ на Торецькому напрямку

Прокуратура перевіряє інформацію про розстріл росіянами трьох бійців ЗСУ на Торецькому напрямку

Укрінформ
Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо опублікованої 3 вересня інформації про нібито розстріл представниками Збройних сил Російської Федерації українських військовослужбовців.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

В ОГП наголосили, що Збройні сили РФ систематично й цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права на території Донецької області.

"3 вересня 2024 року в Телеграм-каналі була опублікована інформація про нібито розстріл представниками ЗС РФ українських військовослужбовців. У повідомленні йдеться про те, що троє військових однієї із бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками. Росіяни поклали їх обличчям до землі і розстріляли в спину", - зазначили в ОГП.

Читайте також: Росіяни розстріляли двох полонених бійців ЗСУ на Запорізькому напрямку - Офіс генпрокурора

В прокуратурі підкреслили, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Поширені дані перевіряються. Проводяться слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни взяли у рабство українського громадянського журналіста Євгена Ільченка, який раніше заснував Телеграм-канал про окупований Мелітополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-