ВР підтримала спрощення забезпечення землями Сил оборони

ВР підтримала спрощення забезпечення землями Сил оборони

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила закон щодо спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок для розміщення на них і постійної діяльності військових частин.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За ухвалення у другому читанні законопроєкту №11335 проголосували 284 народних депутати.

Метою законопроєкту є створення правової основи для спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних сил України, інших військових формувань.

Пропонується спростити процедуру зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок, які будуть викоритовуватися для розміщення і постійної діяльності військових.

Також передбачено звільнити ЗСУ, інші військові формування, утворені відповідно до законодавства України, від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва у разі використання ними земельних ділянок.

Читайте також: За спорудження фортифікацій на сільгоспземлях аграріям планують виплачувати компенсацію

Водночас, з метою запобігання корупції, заборонено змінювати цільове призначення згаданих ділянок та будувати на них соціально-культурні об’єкти і житло.

Як повідомлялось, на Вінниччині за рішенням суду в розпорядження держави повернули незаконно приватизовані землі оборони вартістю 28 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-